Сертифицирани водещи

От момент на момент, вече девет танцови години, медитативната практика “Отвъд ограниченията” живее своето тук и сега в Rhythm Space.

Следвайки естественото темпо на развитие тази динамична медитация излезе от очертанията на студиото, в което се роди, и започна своето пътешествие и срещи с други места, хора и градове.

Непринудено и спонтанно се оформи група танцуващи, които пожелаха да задълбочат своето танцово преживяране, последвайки страстта си към свободното движение и медитацията.

Имам радостта да обявя сертифицираните водещи на танцово-медитативната практика „Отвъд ограниченията”:


Дарина Тодорова Стоянова

Дарина Стоянова

В момента, в който Дарина се докосва до преживяването „Отвъд ограниченията“, тя се влюбва в него. И по-точно – влюбва се в усещането за лекота, разширяване, безметежност, което я изпълва след първата и танцово-медитативна практика. Тя е завладяна напълно от магията на танцово-медитативната практика “Отвъд Ограниченията”, без хореография, без очаквания и без осъждане.

Водена от вътрешен импулс, Дарина завършва първия тренинг за водещи на тази практика и пренася във Варна това преживяване, където води практики с различена регулярност.


Десислава Цветанова Янева

Десислава Янева

Еколог по образование. Инициирана в първо ниво рейки. Умее да се смее. Учи се от живота. Обича йогата, танца и релаксацията. Търси баланса в себе си и в отношенията с хората. Обожава да танцува “Отвъд ограниченията”.


Даниел Николов Денев

Даниел Денев

Като е бил на 6 г, майка му го е записала на спортни танци. 15 години състезателна кариера, в ранните му 29 години оглавява ранглистата на България и е част от националният отбор по спортни танци. Участва 5 сезона в Денсиг Дтарс Виетнам, когато осъзнава, че да танцуваш, значи да си свободен, и спортните танци са само стъпало към танца. Част е от семейството на медитиращите и танцуващи Отвъд ограниченията”.Тази практика провокира артистизма и творческия му заряд, кара го да бъде самия танц.


Стилияна Евтимова Кръстева – Стела

Стилияна Кръстева – Стела

Завършва актьорско майсторство в НБУ през 2005г., а след това продължава обазованието си в магистърска програма “Театрална режисура в Европейски контекст”.

От 12 години участва активно в Театъра на сетивата – Лабиринт, където има над 15 проекта в България и чужбина.

Взима участие в редица театрални представления, физически и танцови тренинги някои, от които японски буто танц, сузуки метод, контак-импровизация, съвременни форми, автентично движение и др..

Занимава се с арт-терапевтични и медитативни практики, астрология, йога и др.


Анна Евгениева Грозданова

Анна Грозданова

В продължение на почти двадесет години е мениджър и съсобственик на няколко много успешни заведения в София и страната. Работата с хора за нея винаги е била, както удоволствие, така и предизвикателство. Да успее да намери подхода към всеки, колкото и различен да е той. През 2010 след посещение на поредица от семинари за личностното развитие, животът и поема в тотално различна посока. В момента живее в Бали и следва мечтите си. Пътешественик по душа, обича движението, новото, непознатото.Откривател и изследовател на вътрешното си пространство чрез йога, семейни констелации, арт терапия, танцова медитация, динамични Ошо медитации и любимото и упражнение – излизане от зоната на комфорт.


Анна Николаева Сидова

Анна Сидова

Художник с дългогодишен опит в танца и в балната зала. Участвала е в четири формата на “Dancing with the Stars” във Виетнам, като партньор и хореограф на виетнамски знаменитости. Завършва Националната художествена академия през 2016 г. Изучаваа мода и MA Art therapy.


Стела Станчева Атанасова

Стела Атанасова

Аз съм Стела. Икономист по образование. Мечтател по душа. Търсеща, сбъдваща, смела. Търся хармонията в себе си и света. Обичам красивото и човечното, дълбокото и истинското. Танцът “Отвъд ограниченията” за мен е пътешествие навътре, всеки път различно, докосващо, мистично.


Мая Kрумова Райкова

Мая Райкова

Моето име е Ма Шанти Мая – и сякаш то казва най-същественото за мен. Защото познавам покоя, вътрешния мир, но съм готова и да скоча трупешката в тази прекрасна каша, наречена живот. Не го намирам за противоречие, напротив, гледам на това като на непрекъснат поток, в който съжителстват светлина и сянка, бързей и езеро, огън и вода, Слънце и Луна, непрекъснатият Танц “Отвъд ограниченията”! Ето затова съм и тук, сред хората, които танцуват по този начин и искат да дават това и на други, та да можем всички да скочим по-нависоко…


Калина Николова Ралева

Калина Ралева

Завършила съм иконоческа информатика, а след това рязко смених жанра и записах магистратура:  “Артистични Психосоциални Практики” в НБУ. Вълнувам се от йога, медитация, мистика, суфизъм, присъствие в настоящия момент, осъзнато живеене и общуване.

Последното десетилетие съм работила с деца на всякакви възрасти и от тях научих много за присъствието в настоящия момент. Последните 3 години съм майка на възхитително момче и това приключение ме свърза с вътрешното ми дете и вътрешните ми родители по начин, по който не съм подозирал, че е възможно и добави ново измерение към възприятията ми за света.

Винаги съм танцувала. Неформално.

Движението е Животът и Здравето и Развитието ми. Когато открих танцово-медитативната практика “Отвъд Ограниченията”, знаех, че искам да танцувам така: В движението и в покоя, в музиката и в тишината… И Приключението продължава…Обучавам се в Дисциплината Автентичното движение.


Румяна Петьова Панкова

Румяна Панкова

Завършила съм СУ”К.Охридски”- магистратури по психология, философия и педагогика. Преподавател в НХА -доц. д-р. по психология, приложно-експериментална психология, психология на творчеството и арт терапия. През 2015 г. създадох частен център за креативни практики и психологическа консултация- ” АРТ ХАРМОНИЯ

Изкуството на медитативния танц «Отвъд ограниченията» е свободата да почувстваш себе си, да изразиш своите емоции и да забравиш страха от непредвидимия свят. Това е състояние на катарзис и зареждане с «чиста» енергия. Това е докосване до своята същност и благодарност към живота!


Александър Алексеев Петков

Александър Петков

Движението винаги е било част от моя живот. С времето се е променяла единствено формата, под която то присъства. В началото повече като спорт, а в последните години като ежедневно изследване на настоящия момент и свързване със себе си. Обожавам автентичната и качествена музика, без ограничения в стил или произход. За мен музиката е форма на общуване и сближаване на най-фино ниво.

В свободния танц “Отвъд Ограниченията” откривам лекота, дълбочина и изразяване. Още един инструмент за изучаване на тялото, съзнанието и връзката между тях. Всеки танц е пътуване през бурното море на Душата, което може да те отведе до блажения остров на Тишината.

Животът е безкраен танц. Или скачаш на сцената и се учиш в движение независимо каква музика ти се поднася или седиш отстрани и гледаш как другите танцуват покрай теб.


Силва Иванова Йорданова

Силва Йорданова

Родена съм в грaд Русе. Детските си години съм прекарала сред природата, в игри и танци на село край Дунав. Занимавам се с мода, йога, танцувам. Познанията и опита от едното вплитам в другото. Намирам смисъл в движението на тялото и красотата, която ни заобикаля. Танцувам от дете, спонтанно и навсякъде.Свободата да изразиш себе си от най-дълбоката ти същност, без да има вербален момент, това е любовта ми. Точно този танц отвъд всички ограничения ми дава увереност и сила да бъда това, което съм. Автентична и себе си.
Смятам, че няма случайности. Всекий е творец на собствения си живот. Пътя, по който вървя ме срещна с Радина и ме направи  част от хората, които медитират и танцуват „Отвъд ограниченията”.


Мария Велкова – Мъри

Мария Велкова – Мъри                                        

Най-голямата ми мечта като дете беше да стана балерина. Вместо това тренирах народни танци 7 години, които бяха изместени от уроците по пеене. Но танците останаха в сърцето ми като начин за изразяване и изживяване на музиката. Когато пея се свързвам с публиката, а когато танцувам – със себе си. Това може би е и основната причина да намеря себе си в “Отвъд Ограниченията”.  Тази практика олицетворява моята представа за свързване със себе си чрез танц. И най-голямото ми желание е да успея да помогна на повече хора да се докоснат до тази магия.


Станислава Живкова Димитрова

Станислава Димитрова

От детството си имам една установена цел и опора в живота си и това е СВОБОДАТА, усещането за лекота, за движение и усещането за свобода на тялото и душата ми. От тогава търся и пътищата за нейното постигане и запазване, тогава имах две основни посоки по които можех да тръгна, изобразителното изкуство и танците, насочена от родителите ми тръгнах по пътя на четката. И след много години установих че, има нещо което много ми липсва в пълната картина на съществуването ми, и че, пътя на свободата минава през тялото и след това душата може да се изрази истински чрез четката и платното… и едното не може без другото…

Танците, и по скоро танцовите движения без техника, рисуващи сегашния момент такъв какъвто е,  изчистват и отварят пътя на душата да присъства в тялото… След множество практики и техники, в ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА намирам цяла формула за постигането на моята цел и ключ към СВОБОДАТА и с радост искам да развивам това за себе си и другите.


Добромир Иванов Иванов

Добромир Иванов

Добромир Иванов е холистичен терапевт. Владее множество масажи, майстор е и по системата Рейки. Инструктор е по контролирана релаксация и смехотерапия, води занимания по лечебно- профилактична гимнастичка. В танцовата медитация „Отвъд ограниченията” вижда възможността всеки сам да се погрижи за себе си. Да постигне вътрешен мир и да събуди истинското си щастие.


Лора Томова Семерджиева

Лора Семерджиева

Лора като Любов, защото усещам Любовта навсякъде! Още от малкото дете до порастнала жена аз танцувам моя живот. Чрез танца се свързвам с тяло си и се доверявам да ме води към свободата и безкрайността – отвъд ограниченията! И така по пътя си открих танцовата медитация, която в момента усещам като Любов и част от мен и моят танц-Живот.


Камелия Томова Семерджиева

Камелия Семерджиева

“Отвъд ограниченията” е лечебен код за за свързаност с енергийното поле и откриването на извора на радостта в сърцето!

Тази практика ми дава свобода на мисленето и движението в живота. Тя ме изпълва с енергия и радост. Считам я за изключително лечебна и свързваща. Именно чрез танца се свързвам с духа.

Занимавам се с шаманско лечение и преподавам медитация. Свързана съм с музиката от малка чрез пианото. Музиката разширява светогледа и усещанията на човек, защото там няма мислене за правилно или грешно. Музиката те отвежда отвъд и можеш само да чувстваш. И чрез чувстването можем да бъдем тотално отпуснати в живота.


Силвия Атанасова Димитрова – Стоянова

Силви Стоянова

Казвам се Силви. – юрист по образование и творител по Душа. Обичам да се смея, да танцувам, да пътувам, обичам да обичам … Танцувам от дете…

Началото бе класически балет в детска школа на Камелия Шербан във Велико Търново. След красотата и изящността на класиката, продължих в училищните си години с латино танци. Тогава движението бе просто моторика, стъпки, фигури, команди и изпълнение. Истинските усещания дойдоха с осъзнаването, влизането в тялото, слушането на тялото. Преди пет години стъпих на един нов Път в живота ми – Пътят на йога, знанието за диханието, построяването на тялото през сакралната архитектура. Вдъхновена от моя Учител Валентина Влади – Холистичен център „Вертикала“ град Добрич, аз претворявах себе си, работейки и слушайки себе си .

И така точно и когато трябва се срещнах с Танцовата медитация Отвъд Ограниченията – чрез практиката на моята приятелка Силва.

Беше силно, беше вибрация, беше моето ! Движение, дихание, музика , танц на тялото , ритъм в Душата ! Припознах себе си !

Пътят ме доведе до Радина и заедно с нейната опитност, сетивност и дълбочина, се потопих в Танца без правила, без ограничения, търсейки и намирайки своето индивидуално темпо и усещане.

Практика, която прегърнах с любов!


Елена Василева Друмева

Елена Друмева

Медитативната практика “ Отвъд ограниченията” е израз на онова, което интуитивно винаги съм търсила по пътя си – полет на душата, свободно изразяване отвъд формите, определенията, ограниченията. Занимавам се с музика и танци през целия си съзнателен живот – и като творец, и като изпълнител и Ди-джей. В тях проявявам най-пълноценно творческият си заряд, своята чувствителност и светоусещане. В медитативният танц се чуствам у дома – сигурна, свободна, истинска. Тази практика ме вдъхновява да продължавам да уча и изследвам необятните енергийни проявления на човешката природа.


Катя Атанасова Ташева

Катя Ташева

Когато танцувам изчезвам. Това твърдо Аз, ограничено и обусловено, се разтваря в пространство на радост приемане и любов. Остават само музиката и танцът. За мен танцуването е свързване с оная най-дълбока част в мен самата, където съм едно със съществуването, с всичко.  В танца влизам такава каквато съм в момента, тук и сега, с тревоги, болка, радост, гняв, умора… и излизам радост и благодарност. Танцът трансформира и пречиства, свързва ме с моите чувства и ми помага да остана отворена и чувствителна към другите. За мен танцът е дар, който ме води отвъд ограниченията на тялото, мислите, емоциите, отвъд това което си мисля че съм и ми помага да изживея и да се докосна до това което наистина съм – една частичка безкрайност, танцуваща в любовта на съществуването.

Освен танцуването, преподавам математика, работя с деца, правя цигун, въртя се и медитирам. Намирам радост в това, което правя и така от момент в момент.


Албена Ивайлова Огнянова

Албена Огнянова

Като дете танцувах в различни танцови формации. Имахме многократно изяви на различни сцени пред публика, предимно състояща се от роднини и приятели. Гордите родители документираха дълго репетираните хореографни танци и винаги, с изненада се наблюдавах впоследствие колко индивидуално темпо следвах. Синхронът не е нещото, което ме определя, но за сметка на това съм в непрекъснато осъзнато търсене на хармонично съществуване.
Моята отвореност и спонтанност ми предостави преди години възможност да живея в различни страни, сред различни култури. Неизбежно това ме обогати още повече и емоционално.
Отдавна бях привлечена от Отвъд Ограниченията, но тъй като освен енергийно, човек трябва да присъства и физически на тези практики, едва наскоро се потопих в този вълшебен експеримент. Много ми хареса как Радина сравнява тази танцово-медитативна практика с лабораторията на живота… където нещата се случват тук и сега – така както трябва да си се случват.
Танцувайки в Отвъд Ограниченията, това ме определя такава, каквато винаги съм била по природа (както всеки от нас, впрочем) – следваща своето индивидуално темпо без очаквания и преживяваща своя момент тук и сега.
А това да съм фасилитатор в Отвъд Ограниченията е едно безкрайно щастие, особено в процеса на подбор и споделяне на музиката, която се явява като изразно средство на вътрешното индивидуално или групово емоционално състояние.


Надежда Веселинова Кочева

Надежда Кочева

Завършила съм психология и продължавам обучението си в това направление, като през другото време се занимавам с тетахилинг и рейки, а страстта и най-големият ми смисъл винаги е бил лечение на душата по какъвто и да е начин.

Медитативната практика “ Отвъд ограниченията” е израз на онова, което сякаш винаги съм търсила по пътя си – свобода и свят без правила и забрани, без правилно и грешно, красиво или грозно. Това танцуване ми дава възможността да усещам себе си, да се виждам и чувствам, да пускам контрола, да се обичам… И най-важното, когато умът ми замълчава, в танца получавам най-големите си отговори и най-ясни насоки.