Сертифицирани водещи

От момент на момент, вече дванадесет танцови години, медитативната практика “Отвъд ограниченията” живее своето тук и сега в Rhythm Space.

Следвайки естественото темпо на развитие тази динамична медитация излезе от очертанията на студиото, в което се роди, и започна своето пътешествие и срещи с други места, хора и градове.

Непринудено и спонтанно се оформи група танцуващи, които пожелаха да задълбочат своето танцово преживяране, последвайки страстта си към свободното движение и медитацията.

Имам радостта да обявя сертифицираните водещи на танцово-медитативната практика „Отвъд ограниченията”:


Дарина Тодорова Стоянова

Дарина Стоянова

В момента, в който Дарина се докосва до преживяването „Отвъд ограниченията“, тя се влюбва в него. И по-точно – влюбва се в усещането за лекота, разширяване, безметежност, което я изпълва след първата и танцово-медитативна практика. Тя е завладяна напълно от магията на танцово-медитативната практика “Отвъд Ограниченията”, без хореография, без очаквания и без осъждане.

Водена от вътрешен импулс, Дарина завършва първия тренинг за водещи на тази практика и пренася във Варна това преживяване, където води практики с различена регулярност.


Десислава Цветанова Янева

Десислава Янева

Еколог по образование. Инициирана в първо ниво рейки. Умее да се смее. Учи се от живота. Обича йогата, танца и релаксацията. Търси баланса в себе си и в отношенията с хората. Обожава да танцува “Отвъд ограниченията”.


Даниел Николов Денев

Даниел Денев

Като е бил на 6 г, майка му го е записала на спортни танци. 15 години състезателна кариера, в ранните му 29 години оглавява ранглистата на България и е част от националният отбор по спортни танци. Участва 5 сезона в Денсиг Дтарс Виетнам, когато осъзнава, че да танцуваш, значи да си свободен, и спортните танци са само стъпало към танца. Част е от семейството на медитиращите и танцуващи Отвъд ограниченията”.Тази практика провокира артистизма и творческия му заряд, кара го да бъде самия танц.


Стилияна Евтимова Кръстева – Стела

Стилияна Кръстева – Стела

Завършва актьорско майсторство в НБУ през 2005г., а след това продължава обазованието си в магистърска програма “Театрална режисура в Европейски контекст”.

От 12 години участва активно в Театъра на сетивата – Лабиринт, където има над 15 проекта в България и чужбина.

Взима участие в редица театрални представления, физически и танцови тренинги някои, от които японски буто танц, сузуки метод, контак-импровизация, съвременни форми, автентично движение и др..

Занимава се с арт-терапевтични и медитативни практики, астрология, йога и др.


Анна Евгениева Грозданова

Анна Грозданова

В продължение на почти двадесет години е мениджър и съсобственик на няколко много успешни заведения в София и страната. Работата с хора за нея винаги е била, както удоволствие, така и предизвикателство. Да успее да намери подхода към всеки, колкото и различен да е той. През 2010 след посещение на поредица от семинари за личностното развитие, животът и поема в тотално различна посока. В момента живее в Бали и следва мечтите си. Пътешественик по душа, обича движението, новото, непознатото.Откривател и изследовател на вътрешното си пространство чрез йога, семейни констелации, арт терапия, танцова медитация, динамични Ошо медитации и любимото и упражнение – излизане от зоната на комфорт.


Анна Николаева Сидова

Анна Сидова

Художник с дългогодишен опит в танца и в балната зала. Участвала е в четири формата на “Dancing with the Stars” във Виетнам, като партньор и хореограф на виетнамски знаменитости. Завършва Националната художествена академия през 2016 г. Изучаваа мода и MA Art therapy.


Стела Станчева Атанасова

Стела Атанасова

Аз съм Стела. Икономист по образование. Мечтател по душа. Търсеща, сбъдваща, смела. Търся хармонията в себе си и света. Обичам красивото и човечното, дълбокото и истинското. Танцът “Отвъд ограниченията” за мен е пътешествие навътре, всеки път различно, докосващо, мистично.


Мая Kрумова Райкова

Мая Райкова

Моето име е Ма Шанти Мая – и сякаш то казва най-същественото за мен. Защото познавам покоя, вътрешния мир, но съм готова и да скоча трупешката в тази прекрасна каша, наречена живот. Не го намирам за противоречие, напротив, гледам на това като на непрекъснат поток, в който съжителстват светлина и сянка, бързей и езеро, огън и вода, Слънце и Луна, непрекъснатият Танц “Отвъд ограниченията”! Ето затова съм и тук, сред хората, които танцуват по този начин и искат да дават това и на други, та да можем всички да скочим по-нависоко…


Калина Николова Ралева

Калина Ралева

Завършила съм иконоческа информатика, а след това рязко смених жанра и записах магистратура:  “Артистични Психосоциални Практики” в НБУ. Вълнувам се от йога, медитация, мистика, суфизъм, присъствие в настоящия момент, осъзнато живеене и общуване.

Последното десетилетие съм работила с деца на всякакви възрасти и от тях научих много за присъствието в настоящия момент. Последните 3 години съм майка на възхитително момче и това приключение ме свърза с вътрешното ми дете и вътрешните ми родители по начин, по който не съм подозирал, че е възможно и добави ново измерение към възприятията ми за света.

Винаги съм танцувала. Неформално.

Движението е Животът и Здравето и Развитието ми. Когато открих танцово-медитативната практика “Отвъд Ограниченията”, знаех, че искам да танцувам така: В движението и в покоя, в музиката и в тишината… И Приключението продължава…Обучавам се в Дисциплината Автентичното движение.


Румяна Петьова Панкова

Румяна Панкова

Завършила съм СУ”К.Охридски”- магистратури по психология, философия и педагогика. Преподавател в НХА -доц. д-р. по психология, приложно-експериментална психология, психология на творчеството и арт терапия. През 2015 г. създадох частен център за креативни практики и психологическа консултация- ” АРТ ХАРМОНИЯ

Изкуството на медитативния танц «Отвъд ограниченията» е свободата да почувстваш себе си, да изразиш своите емоции и да забравиш страха от непредвидимия свят. Това е състояние на катарзис и зареждане с «чиста» енергия. Това е докосване до своята същност и благодарност към живота!


Александър Алексеев Петков

Александър Петков

Движението винаги е било част от моя живот. С времето се е променяла единствено формата, под която то присъства. В началото повече като спорт, а в последните години като ежедневно изследване на настоящия момент и свързване със себе си. Обожавам автентичната и качествена музика, без ограничения в стил или произход. За мен музиката е форма на общуване и сближаване на най-фино ниво.

В свободния танц “Отвъд Ограниченията” откривам лекота, дълбочина и изразяване. Още един инструмент за изучаване на тялото, съзнанието и връзката между тях. Всеки танц е пътуване през бурното море на Душата, което може да те отведе до блажения остров на Тишината.

Животът е безкраен танц. Или скачаш на сцената и се учиш в движение независимо каква музика ти се поднася или седиш отстрани и гледаш как другите танцуват покрай теб.


Силва Иванова Йорданова

Силва Йорданова

Родена съм в грaд Русе. Детските си години съм прекарала сред природата, в игри и танци на село край Дунав. Занимавам се с мода, йога, танцувам. Познанията и опита от едното вплитам в другото. Намирам смисъл в движението на тялото и красотата, която ни заобикаля. Танцувам от дете, спонтанно и навсякъде.Свободата да изразиш себе си от най-дълбоката ти същност, без да има вербален момент, това е любовта ми. Точно този танц отвъд всички ограничения ми дава увереност и сила да бъда това, което съм. Автентична и себе си.
Смятам, че няма случайности. Всекий е творец на собствения си живот. Пътя, по който вървя ме срещна с Радина и ме направи  част от хората, които медитират и танцуват „Отвъд ограниченията”.


Мария Велкова – Мъри

Мария Велкова – Мъри                                        

Най-голямата ми мечта като дете беше да стана балерина. Вместо това тренирах народни танци 7 години, които бяха изместени от уроците по пеене. Но танците останаха в сърцето ми като начин за изразяване и изживяване на музиката. Когато пея се свързвам с публиката, а когато танцувам – със себе си. Това може би е и основната причина да намеря себе си в “Отвъд Ограниченията”.  Тази практика олицетворява моята представа за свързване със себе си чрез танц. И най-голямото ми желание е да успея да помогна на повече хора да се докоснат до тази магия.


Станислава Живкова Димитрова

Станислава Димитрова

От детството си имам една установена цел и опора в живота си и това е СВОБОДАТА, усещането за лекота, за движение и усещането за свобода на тялото и душата ми. От тогава търся и пътищата за нейното постигане и запазване, тогава имах две основни посоки по които можех да тръгна, изобразителното изкуство и танците, насочена от родителите ми тръгнах по пътя на четката. И след много години установих че, има нещо което много ми липсва в пълната картина на съществуването ми, и че, пътя на свободата минава през тялото и след това душата може да се изрази истински чрез четката и платното… и едното не може без другото…

Танците, и по скоро танцовите движения без техника, рисуващи сегашния момент такъв какъвто е,  изчистват и отварят пътя на душата да присъства в тялото… След множество практики и техники, в ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА намирам цяла формула за постигането на моята цел и ключ към СВОБОДАТА и с радост искам да развивам това за себе си и другите.


Добромир Иванов Иванов

Добромир Иванов

Добромир Иванов е холистичен терапевт. Владее множество масажи, майстор е и по системата Рейки. Инструктор е по контролирана релаксация и смехотерапия, води занимания по лечебно- профилактична гимнастичка. В танцовата медитация „Отвъд ограниченията” вижда възможността всеки сам да се погрижи за себе си. Да постигне вътрешен мир и да събуди истинското си щастие.


Лора Томова Семерджиева

Лора Семерджиева

Лора като Любов, защото усещам Любовта навсякъде! Още от малкото дете до порастнала жена аз танцувам моя живот. Чрез танца се свързвам с тяло си и се доверявам да ме води към свободата и безкрайността – отвъд ограниченията! И така по пътя си открих танцовата медитация, която в момента усещам като Любов и част от мен и моят танц-Живот.


Камелия Томова Семерджиева

Камелия Семерджиева

“Отвъд ограниченията” е лечебен код за за свързаност с енергийното поле и откриването на извора на радостта в сърцето!

Тази практика ми дава свобода на мисленето и движението в живота. Тя ме изпълва с енергия и радост. Считам я за изключително лечебна и свързваща. Именно чрез танца се свързвам с духа.

Занимавам се с шаманско лечение и преподавам медитация. Свързана съм с музиката от малка чрез пианото. Музиката разширява светогледа и усещанията на човек, защото там няма мислене за правилно или грешно. Музиката те отвежда отвъд и можеш само да чувстваш. И чрез чувстването можем да бъдем тотално отпуснати в живота.


Силвия Атанасова Димитрова – Стоянова

Силви Стоянова

Казвам се Силви. – юрист по образование и творител по Душа. Обичам да се смея, да танцувам, да пътувам, обичам да обичам … Танцувам от дете…

Началото бе класически балет в детска школа на Камелия Шербан във Велико Търново. След красотата и изящността на класиката, продължих в училищните си години с латино танци. Тогава движението бе просто моторика, стъпки, фигури, команди и изпълнение. Истинските усещания дойдоха с осъзнаването, влизането в тялото, слушането на тялото. Преди пет години стъпих на един нов Път в живота ми – Пътят на йога, знанието за диханието, построяването на тялото през сакралната архитектура. Вдъхновена от моя Учител Валентина Влади – Холистичен център „Вертикала“ град Добрич, аз претворявах себе си, работейки и слушайки себе си .

И така точно и когато трябва се срещнах с Танцовата медитация Отвъд Ограниченията – чрез практиката на моята приятелка Силва.

Беше силно, беше вибрация, беше моето ! Движение, дихание, музика , танц на тялото , ритъм в Душата ! Припознах себе си !

Пътят ме доведе до Радина и заедно с нейната опитност, сетивност и дълбочина, се потопих в Танца без правила, без ограничения, търсейки и намирайки своето индивидуално темпо и усещане.

Практика, която прегърнах с любов!


Елена Василева Друмева

Елена Друмева

Медитативната практика “ Отвъд ограниченията” е израз на онова, което интуитивно винаги съм търсила по пътя си – полет на душата, свободно изразяване отвъд формите, определенията, ограниченията. Занимавам се с музика и танци през целия си съзнателен живот – и като творец, и като изпълнител и Ди-джей. В тях проявявам най-пълноценно творческият си заряд, своята чувствителност и светоусещане. В медитативният танц се чуствам у дома – сигурна, свободна, истинска. Тази практика ме вдъхновява да продължавам да уча и изследвам необятните енергийни проявления на човешката природа.


Катя Атанасова Ташева

Катя Ташева

Когато танцувам изчезвам. Това твърдо Аз, ограничено и обусловено, се разтваря в пространство на радост приемане и любов. Остават само музиката и танцът. За мен танцуването е свързване с оная най-дълбока част в мен самата, където съм едно със съществуването, с всичко.  В танца влизам такава каквато съм в момента, тук и сега, с тревоги, болка, радост, гняв, умора… и излизам радост и благодарност. Танцът трансформира и пречиства, свързва ме с моите чувства и ми помага да остана отворена и чувствителна към другите. За мен танцът е дар, който ме води отвъд ограниченията на тялото, мислите, емоциите, отвъд това което си мисля че съм и ми помага да изживея и да се докосна до това което наистина съм – една частичка безкрайност, танцуваща в любовта на съществуването.

Освен танцуването, преподавам математика, работя с деца, правя цигун, въртя се и медитирам. Намирам радост в това, което правя и така от момент в момент.


Албена Ивайлова Огнянова

Албена Огнянова

Като дете танцувах в различни танцови формации. Имахме многократно изяви на различни сцени пред публика, предимно състояща се от роднини и приятели. Гордите родители документираха дълго репетираните хореографни танци и винаги, с изненада се наблюдавах впоследствие колко индивидуално темпо следвах. Синхронът не е нещото, което ме определя, но за сметка на това съм в непрекъснато осъзнато търсене на хармонично съществуване.
Моята отвореност и спонтанност ми предостави преди години възможност да живея в различни страни, сред различни култури. Неизбежно това ме обогати още повече и емоционално.
Отдавна бях привлечена от Отвъд Ограниченията, но тъй като освен енергийно, човек трябва да присъства и физически на тези практики, едва наскоро се потопих в този вълшебен експеримент. Много ми хареса как Радина сравнява тази танцово-медитативна практика с лабораторията на живота… където нещата се случват тук и сега – така както трябва да си се случват.
Танцувайки в Отвъд Ограниченията, това ме определя такава, каквато винаги съм била по природа (както всеки от нас, впрочем) – следваща своето индивидуално темпо без очаквания и преживяваща своя момент тук и сега.
А това да съм фасилитатор в Отвъд Ограниченията е едно безкрайно щастие, особено в процеса на подбор и споделяне на музиката, която се явява като изразно средство на вътрешното индивидуално или групово емоционално състояние.


Надежда Веселинова Кочева

Надежда Кочева

Завършила съм психология и продължавам обучението си в това направление, като през другото време се занимавам с тетахилинг и рейки, а страстта и най-големият ми смисъл винаги е бил лечение на душата по какъвто и да е начин.

Медитативната практика “ Отвъд ограниченията” е израз на онова, което сякаш винаги съм търсила по пътя си – свобода и свят без правила и забрани, без правилно и грешно, красиво или грозно. Това танцуване ми дава възможността да усещам себе си, да се виждам и чувствам, да пускам контрола, да се обичам… И най-важното, когато умът ми замълчава, в танца получавам най-големите си отговори и най-ясни насоки.

Гергана Кимон Карадимитрова

Гергана Кимон Карадимитрова

Танцувам живота си – в пряк и преносен смисъл. Вярвам, че всеки има силата да бъде промяната, която иска да види в света и че промяната се случва отвътре навън.

Обичам да се свързвам със себе си и с другите. Така избрах да уча психология. Завършила съм и различни обучения за личностно развитие, които най-често стъпват на учене чрез преживяване.

Повече от 10 години работих в областта на корпоративните продажби. Днес фокусът ми е върху това да посвещавам времето си на “работа” в която виждам смисъл. Част съм от екипа на българска организация, където заедно градим едно по-светло бъдеще за следващото поколение българи.

С ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА се срещнах в една нова посока от пътя, по които избрам да вървя. В контекста търсенето ми в областта на Dance and Movement Therapy се запознах с Радина. А практиката всеки път ме потапя в онова необятно пространство, където има място за всичко такова каквото е. Защото, “отвъд правилно и грешното, има едно поле – там ще се срещнем” Руми


Петя Ангелова Къчинска

Петя Къчинска

Арт терапевт по душа. По пътя на собственото ми развитие стигнах и се върнах едновременно към изкуството. Изкуството е било част от детството ми. Гледах и се възхищавах на актьори, танцьори, художници. Мечтаех да съм като тях. В момента рисувам, танцувам и се радвам на творческите ми моменти като малко дете. Работата като арт тетапевт ме намери през личната ми болка. И се влюбих в нея. Нещо ми липсваше …трансформацията на тялото. „Отвъд ограниченията” и Арт терапията ми дават връзката между дух, душа и тяло. Връзката на ума с тялото и неговите нужди е основополагаща за един пълноценен и щастлив живот.


Даниела Антонова Лекушева

Даниела Лекушева

Казвам се Даниела Лекушева и съм магистър по информационни системи към СУ “Св. Климент Охридски”. Повече от 15 години работих в сферата на технологиите, но преди една година направих рязък завой в съвсем различна посока и в момента съм йога учител.
С танци се занимавам от дете. На 5 годинки се влюбих в класическия балет и посещавах професионална балетна школа повече от 7 години. По-късно станах част от основния състав на балет Дива, където развих професионални танцови умения в модерния балет.
Впуснах се в танцовата медитация Отвъд ограниченията без очаквания, като първият ми досег с нея беше много силно изживяване, по време на което се докоснах по-дълбоко до своята същност и освободих много задържани в себе си емоции. Тръгнах си с усещането, че съм свалила 5 килограма. Усещах лекота и свобода. Бях щастлива.


Анета Младенова-Натова

Анета Натова

Kазвам се Анета. Аз съм търсач на истината и изследовател на начини да живея пълноценен и смислен живот. Аз съм предприемач, мениджър, професионален коуч, медитатор и правя това, което ме вдъхновява най-много и ми помага да откривам различни аспекти на “себе си“.
Това, което съм, е благодарение на много хора – водещи световни експерти в областта на промяната на поведението, моите учители по йога и медитация, стотици корпоративни клиенти, бизнес лидери, ръководители и мениджъри, с които имам привилегията да работя, членовете на моите екипи, приятели и колеги.
Гледам на света около мен като на класна стая и винаги съм отворен за всички уроци. Празнувам живота всеки ден. Обожавам да танцувам, да експериментирам и да излизам от зоната си на комфорт.


Моника Николаева Златанова

Моника Златанова

Казвам се Моника и съм човек на движението, отдваща цялата си любов и енергия на всичко, което докосне сърцето ми. Посветена съм на една кауза, която всеки ден и всеки миг кара сърцето ми да тупти (тази на Фондация “Нашите недоносени деца”). Обичам семейството си. Обичам да пътешествам – на най-дивите, самотни и необитаеми кътчета. Мога да грабна раницата си и просто да се скитам към местата, които ме зоват, без значение колко далечни или близки са те. Ако може да са червени или зелени. Обичам да стоя на слънце, да се губя в гората, да се взирам в безкрайното синьо море, да стъпвам по зелена и златна трева. Обичам простора и въздуха обичам.

Говорейки за движение, последните ми години са много луди – всичко се случва с бясна скорост. И си мислех, че този вихър е най-доброто за мен. Но в един миг нещата се промениха. Започнах да се чувствам или спираща, или в тотален хаос – времето лети, всичко се върти, то – в една посока, аз – в друга, то бърза, аз още повече, обърках се кое е минало, кое е настояще, бъдещето сякаш спря да има каквото и да било значение. Времето изгуби своята рационална посока, а аз се изгубих в него.

Но както винаги, когато съм на ръба или просто се сгромолясам нещо много по-силно от мен се появява, за да ми покаже, че животът се движи и ме движи. Нещо по-голямо от мен ми напомня за света, живота, за мен, за звуците, за цветовете, за цъфтящия жасмин в стомаха.

И точно тази сила преди около една година се разходи в мен и събуди нещо старо, но и ново. И ми се прииска да творя. Започнах да се занимавам с нейрографика – да рисувам линии, носещи живот, да създавам нови невронни връзки, да изследвам каква съм аз и какво нося в себе си. След това някак отново съвсем “случайно” попаднах в Rhythm space. В търсене, на собственото си движение, на собствения си дъх. И това пътешествие започна – през лекотата и спокойствието, през разтърсващи и дълбоки преживявания.

Танцът ме учи, че животът не е статичен, че той е едно постоянно движение, но е важно да се движа отвътре навън, а не обратното, да следвам собствения си ритъм и импулс, да се доверявам на себе си, да си позволявам да бъда такава каквато съм и да танцувам със себе си. Не винаги ми е леко, но и това има своята причина.

Танцовото ми пътешествие продължава. Танцувам, защото това пътуване ме води към все по-дълбоки местенца в мен – някои са блещукащи, други тъмни и прашасали, но сега поне знам, че всички те са вътре в мен. Танцът за мен се превръща в източник на откровение и обновление, където движението едновременно може да ме предизвиква, може да завихря буря, но в същото време може да бъде и лекарство. И всеки момент е различен. Танцувам, защото танцът ме събужда. Защото ме свързва с природата и стихиите в мен, защото ми припомня, че тялото е неразделна част от мен.

Танцувам, защото практиката “Отвъд ограниченията” докосна сърцето ми. Почувствах го. И ми се иска да споделям това танцово преживяване, защото нищо на този свят не съществува само и има своето дълбоко значение и предназначение.


Стела Христова Дончева

Стела Дончева

Попаднах на танците случайно или може би неслучайно. И вече не помня дали те или Радина ме плениха повече, знам само, че със сигурност ме спасиха.

Танцът ми позволи са достига до своята автентичност, уязвимост и чистота. До дълбини, които не познавах. Позволи ми да оставя всички предразсъдъци и да обикна страховете и най-вече себе си такава каквито съм- сега.

Аз наричам практиката магия и най- хубавото е, че тази магия е ресурсът, който се крие във всеки един от нас. И понякога, доста често дори, лекът не е в думите, а в мъдростта на тялото.Оставя само да си позволим да бъдем.

Три думи: свързаност, поток и свобода.
А аз продължавам да танцувам докато танцът и аз не станем едно.


Галина Сашева Колева

Галина Колева

Всичко във Вселената има ритъм, всичко танцува.
Аз например танцувам, защото ми настъхва кожата. Усещам я сякаш погалена от пухкаво глухарче, което при нежния полъх на вятъра се разпада на множество малки семенца и аз самата ставам това глухарче. Мелодията на вятъра звънти и семенцата отлитат в различни посоки – едно плува в дивата река, друго се бори с игличките на ела, трето се рее свободно в небесата, други две се въртят заедно в танц на един дъх, и още съкровени преживявания навън, а всъщност навътре. В едно дълбоко вдишване семенцата се събират отново на пръв поглед в същото това обикновенно глухарче, а то се усмихва по-цяло отколкото е било, изпълнено с копнеж за следващия полъх. Сигурно ви се струва напълно откачено, но повярвайте ми, за да сравниш танца с глухарче са наобходими малко лудост и много танци.
Модерния човек отдавна не може да медитира седнал, необходимо е да се раздвижи, да се свърже с тялото и чрез движенията да погледне навътре, където го очаква цяла една Вселена от глухарчета, реки, планини, ветрове и какво ли още не. Танцовата медитация Отвъд Ограниченията е една врата през която можем да влезем в танца – да се забавляваме, да изследваме, да чувстваме, да се освободим, да дадем форма на безформеното Одвъд всички наши представи и очаквания. Всеки танц е уникален, единствен, неповторим точно каквито сме и ние и започва там където се изчерпват думите.


Благовеста Руменова Николова

Благовеста Николова

Неуморим изследовател, любопитен творец, работеща с и за хората и много още. Танцът и музиката ми помагат да се свързвам със себе си, да се разпадам и пак да се претворявам… Всеки път … с нежност и лекота. Когато танцувам, аз просто СЪМ без дефиниции и малко по малко достигам до неочаквани и все по-дълбоки места и състояния, които не бих позволила иначе да се случат. Професионално работя като корпоративен треньор и тази практика ми помага да развивам повече осъзнатост за себе си, автентично присъствие и свързване с хората, на които помагам да се развиват.


Светлана Петкова Димитрова

Светлана Димитрова

Аз съм много неща – най-вече обичаща силно децата си майка, после домакиня, фармацевт, занимаващ се активно с мениджмънт, маркетинг, управление на хора и стоки.
Винаги съм била отворена към хората, към светлата част от живота, търсеща и учеща се от непрекъснато срещаните си уроците.
Най-себе си се чувствам обаче, когато танцувам. Тогава съм просто аз. И каквото и да има в този момент там, в тялото ми, го приемам такова каквото е.

Безкрайно много съм благодарна за възможността да стана част от семейството на Танцовата медитация “Отвъд ограниченията”. Скоро с приятели създадохме във Видин пространство, където мога да я практикувам и да предавам и на други хора това вълшебно изживяване.

За мен Танцовата медитация е:
Да се слееш с музиката и да я оставиш да те води…
Да се довериш на тялото си и да го оставиш да бъде такова каквото е…
Да се движиш с усещанията си в този сегашен момент…
Да освободиш ума си от задачки и трескави мисли и да го върнеш в тялото си, за да разбереш как се чувства то…
Всичко това за мен се слива в една дума – РАДОСТ. Радва се сърцето ми, радва се тялото ми, радва се душата ми.


Аксиния Валериева Ценова

Казвам се Аксиния, но повечето хора ме наричат Акси. По професия съм кинезитерапевт, имам кратка практика в тази сфера, повечето опит натрупах като спа терапевт, но пътя ме запозна с йога и различни други практики към себепознанието. Отворих пространство за йога, арт и тайчи с идеята за развитие и познание на човека и душата му.

Ошо казва: “Забравете идеята да станете някой, защото вие вече сте шедьовър. Не можете да бъдете подобрени. Остава ви единствено да го приемете, да го разберете, да го осъзнаете”. Смело бих добавила и “да го изтанцувате”. С този цитат отварям вратата към себе си и каня танца, каня спонтанността да присъства в живота ми. Точно на това продължава да ме учи Танцовата Медитация “ Отвъд Ограниченията”.
Спонтанност, свързаност, присъствие! Всеки път, когато влизам в танца, отправила поглед навътре, с всички сетива, аз съм цяла, сливам се с всичко в мен и около мен! Това беше и първото ми усещане, когато се докоснах до Танцовата Медитация “Отвъд Ограниченията”.
Да пусна тялото и да наблюдавам движенията, които се раждат в него за мен е чудо, изпитвам наслада всеки път, когато доловя това! И продължавам по пътя си, но с верен спътник  в лика на Танцовата Медитация, благодарение на Радина. И всеки път е различно, всеки път е автентично и ново.


Даниела Тошева Спасова

Даниела Спасова

Казвам се Даниела, холистичен лечител и носител на животът през сърцето. Любовта е моята сила и водачът, който винаги ми е давал яснота, когато се изгубя. Обичам да работя с тялото и душата – масажи, Рейки, йога, етерични масла и открих, че помощта, която минава през мен и отива към хората е смисълът на живота. Усетих удоволствието, което търсех, но една мъничка частична в мен все още оставаше неуловена и това беше Танцът.

Сега то просто се случи, затанцувах и то без ограничения. Спонтанно и свободно в движения, които лекуват както миналото, така и настоящето. И дават подкрепата за бъдещето. Танцовата медитация “Отвъд ограниченията ” ми помогна да направя връзката със себе си. Тя докосна и най-скритото вътре в мен с лекота, показа ми го и ми даде възможност да си го позволя. Отново се почуствах жизнена и с желание за развитие и пътешествия. Ще се радвам да танцуваме заедно.